taart Nienke 1Mijn buurmeisje is groot geworden. Dat was ze natuurlijk al enige tijd, ze is zelfs een moeder van een aardige zoon. Maar dankzij een enorm doorzettingsvermogen is ze onlangs geslaagd voor haar verpleegkundige opleiding. Als ik iemand zou mogen kiezen, wil ik haar graag alvast reserveren. (Mocht het nodig zijn dan hè) Bijna altijd vrolijk, behulpzaam en vriendelijk voor ieder. Ja ik zou het wel weten. Ik kan hele verhalen over haar vertellen, vanaf haar babytijd tot nu. Maar dat zal ik haar op deze plek niet aandoen. Haar ouders hebben mij gevraagd of ik een Zuster-taart wil maken. Tja, een Zuster-taart… Ze hadden nog een fotootje waarop ze al giechelend in zustersoutfit staat geposeerd. Deze heb ik natuurlijk gebruikt. Verder de kleuren rood en wit gebruikt, een hoop pillen en pleisters. Ach, zo zou het wel iets worden. Ik heb vanzelfsprekend voor gezorgd dat de vulling goed en lekker was. Vullingen van taarten kan enorm variëren, dit hangt mede af van wat iemand wil en beslist wel en niet lekker vindt. Daar wordt rekening mee gehouden en zorg ik zo dat de taart naar wens wordt gemaakt.

Deze is voor jou meid. Van harte gefeliciteerd en blijf zoals je bent. Dan zal je door je patiënten zeker zeer worden gewaardeerd.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!