IMG_0247

Vanavond hebben we lekker buiten gegeten. De temperatuur was heerlijk en dan is het fijn om binnen een half uur iets gezonds en lekker op tafel te hebben. Verse Pasta met Asperges en Spekjes hoort al jaren bij onze favorieten en in het voorjaar staat het regelmatig op tafel. Je kan natuurlijk prima een potje asperges gebruiken, maar ik vind persoonlijk verse het lekkerst. Deze keer heb ik groene asperges gebruikt, maar de witte zijn ook zeer geschikt.

Ingrediënten, voor  2 personen:

  • 250 gram pasta
  • 300 gram verse asperges (groen of wit)
  • beetje olijfolie
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 125 ml Crème fraîche
  • eetlepel verse tijm

Het voordeel van de groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen, (dus schil de witte asperges) en snijd deze in stukken van ongeveer 1 cm. De verse asperges moeten, ongeveer 4 minuten, worden geblancheerd kokend water. Giet ze af in een vergiet en zet even aan de kant. In een ruime koekenpan of hapjespan de spekblokjes in de olie knapperig bakken. Voeg vervolgens asperges toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee. IMG_0246Vergeet ondertussen niet de pasta te koken, zelf heb ik meestal verse pasta, zoals tagliatelle of spaghetti. Maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden.  Voeg de Crème fraîche en de tijm toe aan de asperges met de spekjes en schep alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en houd het mengsel warm totdat de rest ook gereed is.

IMG_0248

Snijd wat groente en maak hiervan een rauwkost salade, ik heb hier komkommer, rode punt paprika en wat verse munt gebruikt. Vervolgens een klein beetje (± 5 à 10 gram) geraspte (parmezaan) kaas erbij.

Nou het heeft ons gesmaakt en alles was schoon op.

Eet smakelijk


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!