Al een aantal keren heb ik een leuke, maar voornamelijk, lekkere traktatie mogen verzorgen voor bedrijven. Het varieerde van o.a. vruchtenvlaatjes, brownies, kwarkrondjes, carrotcake of appelgebak en de geweldige bonbons van Melk & Puur.

ELMADE maakt al deze producten zelf, naar oude ambachtelijke recepten, zonder allerlei “zooi”.

Door deze aanpak, kleinschalig met gebruik van goede grondstoffen, zijn de producten altijd van een hoge kwaliteit en lekker.

Natuurlijk zit er suiker in verwerkt en ja ik gebruik ook roomboter. Maar ik ben ervan overtuigd dat het beter is om met mate te genieten van iets lekkers wat uit eerlijke grondstoffen bestaat. Als je toch jezelf of een ander wil trakteren, pak dan iets goeds.

Volgens de oude ambachtelijke recepten gaat er vooral veel suiker in, heel veel suiker.

Niks is leuker om deze recepten zo te bewerken, dat het een goed recept blijft, zonder dat het verder invloed heeft, het suikergehalte wordt verminderd. Naar de huidige smaak, kan er best wel minder suiker worden gebruikt.

Tegelijk gebruik ik, indien het enigszins kan, lokale grondstoffen en mede door de zonnepanelen op het dak gebruik ik ook vooral duurzame energie. Het is steeds meer een uitdaging aan het worden om naast de eerlijke grondstoffen ook zo duurzaam mogelijk te werken.

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!