Tirimasu

 

 

Als ik alleen al hier aan denk, loopt het water me in de mond. Zo lekker, maar erg machtig en zeker niet geschikt voor mensen die aan het lijnen zijn. Maar verder, gewoon af en toe doen. Het is zoveel lekkerder dan die kant en klare porties die je in de winkel kan kopen en je bent er eigenlijk ook zo mee klaar.  Dit is een portie voor 4 tot 6 personen.

 

 

 

Ingredienten

  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 el Amaretto
  • 1 pakje lange vingers
  • cacaopoeder

Het makkelijkste is om alles klaar te gaan zetten en dan de tiramisu te “bouwen”. Klop de slagroom met een eetlepeltje suiker stijf en zet deze even apart. Klop vervolgens de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone hierdoor. Spatel dan de opgeklopte slagroom door het mascarpone-ei mengsel. Meng in een laag bakje de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van bijvoorbeeld een ovenschaal. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel en maak dan nog een laag met de in espressomengsel gedoopte lange vingers. Dek dit af met de rest van het mascarpone mengsel. Laat de tiramisu minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Genieten maar!

info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!