Regelmatig heb ik een zogenaamde themataart gemaakt, er zijn diverse mogelijkheden. Zoals bruidstaarten, waaronder er een met chocolade en kersen is gevuld, de piratentaart, een jagerstaart, een gucci tasje en meer. Ik ga samen met de persoon voor wie de taart is beslissen wat het precies moet worden, natuurlijk wat het thema is, maar de smaak is net zo belangrijk. Houd je van chocolade of juist niet? De taarten worden standaard dubbel laags gevuld, en met o.a. een fris laagje in de een en vers fruit in de andere laag. Zo ben ik altijd verzekerd van een goede smaak combinatie. Wat ik zelf altijd een succes vind in combinatie met een andere laag is banketbakkersroom, vers gekookt met natuurlijk een vanillestokje. Elke keer vind ik het een uitdaging, gaat het mij lukken, zal de taart in de smaak vallen, is hij lekker genoeg.

Hieronder staan een aantal voorbeelden. eigenlijk ben ik er best een beetje trots op. Bruidstaarten, waaronder er een met chocolade en kersen is gevuld, de piratentaart, een jagerstaart, een Gucci tasje en een taart voor een 40 jarig huwelijk feest, waarvan ik achteraf hoorde dat de bruidegom niks van de taart heeft gehad. De taart viel zo goed in de smaak, hij was schoon op.

bruidstaart 2jagerstaart 3Jake taart 5Gucci taartBruidstaart september 2014FullSizeRender 29

Ik vind het erg leuk om hiermee bezig te zijn. Elke taart is uniek en volledig handgemaakt. Zelfs de figuurtjes en bloemen maak ik helemaal zelf.OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!