paard taartje

Het is al weer enige tijd geleden dat ik dit Thema Paard Taartje heb gemaakt. Hij was niet zo erg groot, ongeveer 22cm ø. Ik had hem natuurlijk goed dubbellaags gevuld met o.a. goede banketbakkersroom en fruit, mede daardoor was het taartje ruim 8 cm hoog. De afbeelding is gemaakt van een goede marsepein, daardoor krijg je vanzelf het reliëf er mooi in.

Zo’n Thema Paard Taartje had ik nog niet eerder gemaakt en het was even kijken hoe dit het beste gemaakt kan worden. Terwijl ik zo bezig ben krijgt de taart altijd bijna vanzelf een vorm. Ik werd verder vrij gelaten in de smaak, als het maar lekker was.

info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!