OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Dit is een eenvoudig recept van een Tapenade, met bleekselderij en zongedroogde tomaten en het is niet al te lastig om te maken, klaar binnen 15 minuten. Heerlijk met een stukje brood of simpel op een toastje.

 

 

Ingrediënten:

• 1 sjalotje
• 2 teentjes knoflook
• 3 stengels bleekselderij
• 1 bosuitje
• 3 zongedroogde tomaten
• 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
• 1-2 eetlepels olijf olie

Bereiden:
Het sjalotje ongeveer 2 minuten zachtjes smoren, de knoflook toevoegen en 1 min even meebakken. De stengels bleekselderij, het bosuitje en de zongedroogde tomaatjes even grof snijden en samen met de gesmoorde knoflook – sjalot mengsel in de blender / keukenmachine / staafmixer tot een smeuïge massa mengen. Maak het niet al te fijn, het moet geen babyvoeding te worden. Vergeet de Italiaanse kruiden niet toe te voegen en afhankelijk van je smaak en voorkeur 1 tot 2 eetlepels olijfolie erdoor mengen.
Het resultaat is ongeveer 1 bakje met Tapenade.

info@elmade.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!