FullSizeRender 83

 

Smakelijk 2016, voor iedereen die van lekker eten houdt. Een heel nieuw jaar staat klaar, om weer allerlei gerechtjes te bereiden. Ook komend jaar ben ik zeker van plan om weer diverse recepten uit te proberen, iets aan te passen en hiervoor op zoek te gaan naar mooie grondstoffen. Daar kan ik echt van genieten. Misschien kan ik ook voor anderen iets lekkers maken en ze laten genieten van heerlijke smaken. Vind ik altijd een leuke uitdaging.

 

 

FullSizeRender 82

 

Afgelopen feestdagen waren voor mij een mooie gelegenheid om weer eens lekker in de keuken aan de gang te gaan. Vooral desserts waren een heerlijke uitdaging. Zo ben ik bezig geweest met frambozen en chocolade ijs, een hazelnoten parfait, een bosvruchten en een chocolade bavarois. In de chocolade bavarois had ik wat rood fruit verstopt. Verschillende vormen van het dessert kreeg ik door het laten stollen van het mengsel in siliconen vormen. Het was hieruit eenvoudig te lossen en het stond leuk op het bordje zo met verschillende smaken bij elkaar.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!