IMG_1341

Sinaasappel Siroop

 

De perssinaasappels zijn er op dit moment volop. Daar kan je heerlijke sinaasappel siroop van maken. Ze zijn uitgeperst lekker en een vers glaasje sinaasappelsap gaat er altijd wel in. Maar ik maak dan ook vaak een aantal flesjes siroop, zo heb ik dan een voorraadje voor de aankomende zomer en heb gelijk een aardigheidje om weg te geven. Eigenlijk is het zeer eenvoudig en zo gemaakt. Zomers is het een heerlijke dorstlesser. Zonder kleurstoffen of ander onbekende spullen.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • vanille stokje
  • 600 ml vers uitgeperst sinaasappelsap
  • 100 ml citroensap
  • 500 gram kristalsuiker

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit. Was 2 sinaasappels goed en schil ze met een dunschiller. Doe al de ingrediënten in een pan voeg ook de schillen toe en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken en zeef het mengsel. Eventueel kan je 100 ml sinaasappellikeur toevoegen. Breng alles nog even aan de kook.
Zorg ervoor dat je een aantal gesteriliseerden flessen of potten klaar heb staan. Snijd het vanillestokje in een gelijk aantal stukjes en verdeel deze over de flesjes en vul ze met de hete siroop.

Een beetje sinaasappel siroop kan natuurlijk met water worden aangelengd. maar het is ook heerlijk over bijvoorbeeld ijs, aardbeien of ander fruit.

Geniet ervan.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!