Echt een liefhebber ben ik niet van zuurkool maar een quiche met zuurkool, zalm en kaas smaakt echt goed. De toevoeging van zalm en kaas maakt het verrassend lekker in combinatie met de zuurkool. Zo maak je van een seizoen gerecht een lekkere variant. Ik kan je het beslist aanraden om het eens te proberen. Dit recept is voor 3 / 4 personen. Het is zo klaar, in ongeveer 15 minuten schuif je de quiche in de oven en kan je zorgen dat bijvoorbeeld de sla klaar is en de tafel gedekt is. Of even de tijd nemen om een aperitiefje te drinken.

IMG_1398

 

Ingrediënten

  • vers bladerdeeg (bijvoorbeeld op de rol of 6 losse plakjes)
  • 500 gram verse zuurkool uit het vat
  • 300 gram gerookte zalmsnippers
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 250 gram rode schimmelkaas
  • 2 lente uitjes
  • Quiche vorm van 24 cm Ø

 

Vet de quiche vorm goed in, verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de zuurkool uitlekken, snijdt de lente uitjes in ringetjes. Bekleed de quiche vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in de deegbodem. Verdeel de zuurkool en de zalmsnippers over de bodem en strooi daarover de lente ui. Klop de eieren los met de kookroom en breng eventueel op smaak met peper en zout. Denk eraan de zalmsnippers zijn ook al best wel zout. Snijd de kaas in heel kleine stukjes en verdeel deze ook over de zuurkool. Giet de losgeklopte eieren over de vorm en bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met bijvoorbeeld verse sla. Het is ook zeer geschikt om het te serveren tijdens een tapas avond. Dan natuurlijk in kleinere stukjes gesneden.

IMG_1399

Eet smakelijk!


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: