Van vers fruit kan je heel eenvoudig om een klein taartje te maken. Heel eenvoudig, een klein vormpje, bladerdeeg, frangipane en fruit. Het past prima bij een dessert of zo maar bij koffie of thee. De bodem moet je even prikken met een vork. Bladerdeeg werkt nogal omdat het uit laagjes, boter, bestaat. Daarvan wordt het lekker knapperig in de oven, maar nu wil ik juist niet al te veel werking. Als je met een vork in de bodem prikt maak je deze laagjes een beetje stuk, de rand van de taartjes blijven wel zo knapperig, maar de bodem komt niet teveel omhoog. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de vulling. Pruimen kunnen prima in de oven, net als appels of peren. Wil je een fruitsoort gebruiken zoals bijvoorbeeld aardbeien bak dan de vormpjes zonder het fruit.

FullSizeRender 22

 

Ingrediënten

  • per vorm 1 plakje bladerdeeg (diepvries)
  • 50 gram amandelspijs
  • 1/2 ei
  • 2 pruimen per vorm

 

 

 

 

Ja de vulling; daar zijn verschillende mogelijkheden voor, dun laagje banketbakkersroom of wat ik deze keer heb gebruikt, frangipane. (amandelspijs met ei). Roer de spijs met een ei smeuïg en glad. Je kan zelf bladerdeeg maken, maar met een plakje kant en klaar gaat het ook prima. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg, gebruik je duimen om voorzichtig de bodem in de hoeken goed aan te drukken.  Snijdt het overtollige bladerdeeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel over elke vorm een flinke eetlepel frangipane en daar bovenop de in stukken gesneden pruimen. 

FullSizeRender 21

Bak de taartjes in een voorverwarmde oven af in ongeveer 20 minuten op 180ºC.

en klaar is je pruimentaartje, fruittaartje.

 


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!