FullSizeRender 36

 

 

Prei – geitenkaas bakjes met zongedroogde tomaatjes, afgedekt met knapperig bladerdeeg. Hier heb ik een recept wat enige tijd geleden door mijn dochter bij ons is geïntroduceerd. Regelmatig vraagt er altijd wel iemand, “wanneer eten we weer eens….” Lijkt me leuk om dit eens te delen. Erg eenvoudig te maken en heerlijk in combinatie met een frisse salade.

 

 

 

Ingrediënten  voor 4 personen   FullSizeRender 35

  • 3 – 4 preien
  • 6-8 zongedroogde tomaten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 250 gram crème fraiche
  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • 2 eetlepels bloem

Verwarm de oven voor op 200ºC

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de prei in ringen, laat een beetje boter smelten in een ruime hapjes pan en smoor de prei in ongeveer 5 minuten zacht. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes. Roer de bloem samen met de tomaatjes door de prei. Verkruimel de kaas boven het prei mengsel en roer het samen met de crème fraiche door het mengsel. Breng het op smaak met zout peper.

FullSizeRender 33

 

Vet ronde ovenvaste schaaltjes goed in en verdeel het prei mengsel over de schaaltjes en dek het af met een plakje bladerdeeg. Snij het overtollige bladerdeeg weg en druk het randje stevig aan. Gebruik een beetje eigeel om de bovenkant van het bladerdeeg mee in te smeren. Dan kleurt het mooi bruin in de oven.

Na ongeveer 25 minuten zijn de prei – geitenkaas bakjes gaar en mooi bruin. Dit is erg lekker met een gemengde rauwkost salade.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!