IMG_1610Ik heb voor een 25 jarig huwelijksfeest een bruidstaart gemaakt, nou ja, een Petitfour Bruidstaart. Het is wel een leuk verhaal, 25 jaar geleden was er geen bruidstaart en geen huwelijksreis. Nu wel, op hun verzoek heb ik geen hele taarten gemaakt, maar ongeveer 60 petitfours. Als extra een klein hartvormig taartje voor bovenop, met een drietal rozen en wat extra’s. Het was juist leuk om de petitfours te verdelen over een bruidsstandaard. Het geheel krijgt op zo een manier een leuke en feestelijke uitstraling.

De petitfours bestaan uit een aantal verschillende, zoals limoenkwark, een vruchtenbakje, chocolade mousse, kokosflensjes, een klassieke petitfour en blauwe bes kwark. Maar er zijn natuurlijk erg veel mogelijkheden. Het was nog een hele tour om alles mooi verdeelt op de standaard te krijgen, natuurlijk met het hartvormig taartje bovenop. Al met al was een Petitfour Bruidstaart een leuke uitdaging en ik erg leuk om te maken.

IMG_1613


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!