img_2251

 

Het is inmiddels volop herfst, dus hoogste tijd voor een paddenstoelen taartje. Er is veel variatie in het aanbod paddenstoelen in deze tijd van het jaar. Neem eens wat anders en zoals cantharellen of oesterzwam, maar een champignon kan natuurlijk ook altijd. Gewoon proberen en  met een kant en klaar pakje bladerdeeg is het zo klaar. Zelf bladerdeeg maken kan natuurlijk altijd. Op deze site staat een goed recept hiervoor. Maar daar ben je wel even mee bezig. Tussen het toeren door moet het telkens even rusten. Maar dat is een ander verhaal. Nu eerst het recept voor een lekker paddenstoelen taartje.

 

 

voor 2 taartjes heb je nodig:  2 quichevormpjes van ongeveer 15 cm Ø

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 75 gram brie
  • 125 gram crème fraîche
  • dragon (indien vers fijngesneden)
  • zout en peper
  • 250 gram diverse paddenstoelen, bijvoorbeeld cantharellen of oesterzwam
  • 25 gram walnoten
  • eetlepel honing

Oven voorverwarmen op 200ºC

img_2250

Vet beide quichevormpjes goed in met boter. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het iets groter zodat je er ruim een quichevorm mee kan bekleden. Doet hetzelfde voor de andere quichevorm. Er mag best wel wat deeg  over de rand hangen. Klop de eieren los en meng de  crème fraîche erdoorheen, samen met een halve theelepel dragon en peper en zout naar smaak.

Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de, grof gesneden,  paddenstoelen ongeveer 3 minuten.  Verdeel dan de paddenstoelen samen met de brie over de beklede vormpjes en giet het eimengsel erover. Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan samen met de eetlepel honing.Als de honing smelt en aan de walnoten plakt is het klaar. Verdeel deze over de paddenstoelen taartjes als ze uit de oven komen.  Dit is lekker met een groene salade.

Eet smakelijk!


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!