Paardentaart

Ik noem het maar een Paarden Taart, geen staart maar taart. Ik wil altijd proberen om de themataarten zo persoonlijk mogelijk te maken. Dan is de taart ook natuurlijk uniek. Deze taart bestaat uit twee lagen, de bovenste laag is wat kleiner en was een soort paardenstal waar twee paarden naar buiten gluren. De grote taart is het weiland waarin de stal staat en verder zijn er wat bloemen, hooi en hoefijzers her en der verspreidt over het weiland.  Een schop is van chocolade en om het geheel staat netjes een hekje. Geheel volgens mijn stijl is deze taart vanzelfsprekend goed gevuld met o.a. botercrème en slagroom, lekker zoet maar wel met een fris accent wat extra is gebruikt, waaronder fijngesneden vers fruit. Vervolgens is het een kwestie van in elkaar zetten en opbouwen. Zo kwam deze speciale paarden taart tot stand.

 Paardentaart

Ik blijf het erg leuk vinden om zo diverse taarten te maken en telkens een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vanzelfsprekend gebruik ik alleen zuivere producten.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!