bruidstaart 2

Taarten en koekjes worden door mij zelden tot nooit gekocht, dat maak ik als het nodig is natuurlijk zelf. Volgens oude ambachtelijke recepten, met goede producten, zonder allerlei toevoegingen. Gelijk is het eenvoudig om, indien nodig, met een allergie rekening te houden.

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de vraag of ik een bruidstaart wilde maken. Goh wat heb ik getwijfeld of ik dat zou doen. Allerlei rampscenario’s gingen door mijn hoofd. Kan ik dit wel, wordt hij mooi genoeg, wordt de taart tijdens het transport niet beschadigd en zo maalde het maar door. Ik ben deze uitdaging natuurlijk aangegaan. Zo’n kans laat ik natuurlijk niet liggen, maar het was wel spannend. Ik was best trots op het eindresultaat en vervolgens kwamen er in de loop van de tijd meer vragen binnen. Het plezier van het maken, een goede smaak en leuke uitvoering, vind ik het belangrijkste. Samen het plezier wat er ontstaat bij anderen is het voornaamste.

FullSizeRender 64

Gucci taartHier een aantal van mijn creaties, er zijn er natuurlijk veel meer maar het is leuk om een kleine greep te laten zien.

Elke taart is uniek en de vulling maak ik naar smaak.

IMG_1595 2


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!