muesli koekjes

In het kader van goed eten met weinig vet en suiker ben ik op zoek gegaan naar een lekker recept voor Muesli koekjes. Ik heb diverse recepten uitgeprobeerd, maar de meeste waren niet echt smaakvol, totdat ik dit recept tegenkwam. Dit is een goed basisrecept, maar ook met diverse variaties mogelijkheden.

Met de ingrediënten is te variëren. Denk bijvoorbeeld aan een mix van diverse zaden i.p.v. alleen pompoenpitten. Ook kan je de cranberry’s vervangen door, in warm water geweekte, gedroogde abrikozen, of een combi van beide. Kikkererwtenbloem kan voor de speltmeel in de plaats komen. Natuurlijk is tarwe, roggebloem, havermoutmeel ook mogelijk. Ik zou zeggen probeer en varieer naar hartenlust. Op deze manier vind je voor jezelf de lekkerste variatie.

Ingrediënten

  • 65 gram speltmeel
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram kokosrasp
  • 35 gram gedroogde cranberry’s
  • 25 gram pompoenpitten
  • ¼ tlp bakpoeder
  • 45 ml agave siroop
  • 65 gram kokosolie

De oven moet op 180°C worden voor verwarmd.

Leg op een bakplaat een vel bakpapier klaar.

De kokosolie samen met de agave siroop in een steelpannetje langzaam smelten. Het hoeft niet echt warm te zijn, maar wel vloeibaar. De rest van de ingrediënten samen in een kom goed met elkaar mengen. Dan de vloeibare kokosolie en de agave siroop toevoegen en alles goed vermengen.

muesli koekjes 1

Gebruik twee lepels om hoopjes te maken op de bakplaat. Druk het niet te hard aan, dan wordt het koekje n.l. te vast en te hard. Wel de losse restjes bij de hoopjes een beetje aandrukken.

Na ongeveer 15 minuten in de oven zijn de Muesli koekjes klaar.

Geniet ervan!


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!