Mango Chutney in de pan

Mango’s zijn goed te gebruiken om chutney van te maken. Van twee mango’s krijg je al gauw vier potjes Mango Chutney voor je voorraad kast. Altijd lekker om in huis te hebben en het smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld kip. Ik houd er erg van om te weten waar producten uit bestaan, wat er in zit. Dus elk jaar verwerk ik twee mango’s tot chutney.

Ingrediënten

  • 2 mango’s
  • 150 gram suiker
  • 200 ml appelazijn
  • 1/2 theelepel kardemon
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 rood pepertje in stukjes gesneden en de pitjes verwijderd

Schil de mango’s en snijdt deze in kleine blokjes. Doe deze samen met de appelazijn en een pan en laat deze zachtjes ongeveer 10 minuten koken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook de chutney in ongeveer 45 minuten tot een stroperige massa. Verdeel deze in gesteriliseerde potten en sluit deze direct. Naam erop met de datum, op deze manier is de Mango Chutney ongeveer een jaar te bewaren.

Zo eenvoudig is het.

Categorieën: Inmaken

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!