hamrol 1

Dit is een lekker recept, een vis en/of geitenkaas rolletje, het is eenvoudig hapje wat op de barbecue snel klaar is en qua voorbereiding is het ook goed te doen. Elk jaar komt dit weer terug. Een rolletje van vis en rauwe ham en dit lekker grillen op de barbecue. Hetzelfde kan ook met een plakje geitenkaas. In de wintermaanden maak ik dit bijna nooit, maar in de zomermaanden in het barbecue seizoen zowel thuis als tijdens het kamperen hebben we dit regelmatig op het menu staan.

 

 

Bij de slager haal ik een goede rauwe ham, bijvoorbeeld couburgerham, zorg ervoor dat de plakjes niet al te dun zijn die verwerk je niet zo makkelijk en trek je vaak stuk. Bij de visboer haal ik een stuk stevig witvis, bijvoorbeeld pangasiusfilet.

 

hamrol5

Ik snijd het visfilet in blokjes van 4 a 5 centimeter.  Leg een plakje rauwe ham klaar en leg het visblokje erop. Eventueel kan je wat verse kruiden, zoals rozemarijn of tijm toevoegen, maar laat dat niet overheersen.  Zout is niet nodig,  de ham zelf is van zichzelf zout genoeg.  Leg het visrolletje op de barbecue en gril het rolletje aan beide zijde. Dit is erg lekker in combinatie met de gegrilde courgette.vis2

 

 

ham rol 1

Hetzelfde kan je doen met geitenkaas. Gebruik hiervoor een rolletje geitenkaas. leg 1 plakje op de rauwe ham en rol deze goed op. Op de barbeque even grillen en de kaas smelt een beetje maar loopt niet uit het rolletje. Ik doe op de geitenkaas geen kruiden meer, maar eventueel is een beetje honig erg lekker.

 

Eet smakelijk!

info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!