Kapsel 1

 

Kapsel is de cake van de taart, de basis. Het is een eenvoudig recept en zo klaar en goed te gebruiken als basis voor heerlijke taarten. Zojuist heb ik voor een bruidstaart kapsel gemaakt. Diverse vormen en maten. Totaal heb ik nu 34 eieren gebruikt. De bruidstaart moet wit van buiten worden met een chocolade vulling. Hiervoor heb ik cacaopoeder toegevoegd aan het recept. De kleur van het kapsel is hierdoor wat donkerder. “Normaal” gesproken is het kapsel licht geel van kleur.

 

 

 

Ingrediënten voor een vorm van ongeveer 20/22 cm Ø

  • 4 eierenkapsel 3
  • 100 gram suiker
  • 100 gram gezeefde bloem
  • Iets citroenrasp
  • Iets zout

Verwarm de oven voor op 180ºC Doe de eieren (zonder schil) in een kom samen met de suiker en de citroenrasp. Klop dit goed met een mixer, ( ik gebruik zelf een KitchenAid keukenmachine ) de substantie wordt uiteindelijk bijna wit en dik. Hierdoor wordt het kapsel lekker luchtig. Zorg ondertussen dat je bakvorm goed is ingevet. Als je een stukje bakpapier op de bodem legt zal het  makkelijker lossen als het uit de oven komt. Spatel vervolgens de gezeefde bloem met het zout en eventueel de cacaopoeder erdoor, doe dit zorgvuldig. Het is niet prettig om later bloem klontjes te vinden in je taart.

Bak het kapsel in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Het is gaar las hij iets loskomt van de vorm. Stort het direct uit de oven op een houten plank, als je daar een beetje suiker op strooit blijft het kapsel niet plakken aan de plank. Dit is het begin van vele mooie taarten.

kapsel 6