Jake taart 5

Ik heb een Jake Nooitgedacht Piraten taart gemaakt. Wie is  Jake Nooitgedacht? Ik had geen idee. Maar dat weet ik nu, dankzij internet zijn er voldoende informatie en afbeeldingen te vinden. Een paar weken geleden was ik in Engeland en ik vind het altijd een feest om daar in kook en bak winkels rond te struinen. Ik kan me gelukkig best beheersen om niet de hele winkel leeg te roven. Maar ik vond een zeer handige bakvorm. Welke maat ik nodig heb, maakt niet uit, er zijn voldoende variaties.

multi bakblik

Dit kwam dus voor deze taart helemaal goed uit. Ik heb de grootste maat gebruikt. 30×30 cm, de taart moest voor ongeveer 25 personen zijn.

Voor een taart voor 10 personen draai / maak ik een kapsel (binnenste cake) van 5 eieren. Voor deze maat moest ik 16 eieren gebruiken. Dat heb ik in 3 keer draaien in de KitchenAid gedaan.

De vulling heb ik eenvoudig gehouden, slagroom met een fris smaakje van een eerder gemaakt fruitmouse. Dit waren allemaal standaard handelingen, maar de afwerking vind ik het leukste. Het kost wel even tijd maar ik houd wel van dat “gepruts”. Voor het figuurtje Jake heb ik een prikker gebruikt om hem rechtop en de benen, lijf en hoofd aan elkaar te laten zitten. De schatkist is een taartje op zichzelf. Schuin afgesneden, zodat het lijkt alsof de kist dobbert in het water. Heel stiekem komt er een octopus boven water kijken. Zijn armen komen hier en daar ook boven. Er zijn zelf drie vissen die hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen. Scully de papagaai zit rustig af te wachten totdat Jake met zijn vlot aankomt. Hij heeft denk ik zijn zwaard niet nodig.

Jake taart 1

Leuk hè, zo krijg je een verhaaltje op een taart, deze was voor een verjaardag van een vier jarig jongentje. Ik hoop werkelijk dat hij een leuke dag heeft en dat de taart een extraatje is op zijn feestje.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!