Hier heb ik een recept voor hartige scones. Scones zijn vooral bekend als zoete variant, lekker met jam en/of clotted cream. Het is altijd genieten en zo klaar. Dit is eens wat anders en makkelijk te maken en goed te combineren met bijvoorbeeld een soep of fricassee. Gewoon eens doen, hartige scones voor erbij. Dat is eens iets anders dan een stukje stokbrood. Hoewel een stukje stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter is ook niet te versmaden, maar dat is iets een anders. Nu ga ik voor de hartige scones.

IMG_1256

 

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 2 tl bakpoeper
  • 70 gram koude boter
  • 250 champignons
  • 2 tn knoflook
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Pecorino)
  • 125 ml melk

 

 

De oven voorverwarmen op 200ºC. Ik vind het prettig als alles gereed staat als ik ga bakken of koken en begin dus altijd met het afwegen en snijden van al de ingrediënten. Alles staat zo klaar voor het grijpen. De knoflook snijd ik fijn en de champignons in plakjes. Verdeel de boter in 50 en 20 gram. De 50 gram kan in blokjes gesneden door de bloem, bakpoeder en een beetje zout worden vermengd. Verhit de 20 gram boter in een koekenpan en bak de champignons samen met de knoflook in ongeveer 5 minuten zachtjes een beetje bruin. Breng het eventueel op smaak met wat zout en peper. Vervolgens moeten alles door de bloem worden gewerkt, de kaas, melk en de champignons en verwerk dit tot een mooi, glad deeg. Gebruikt wat bloem om het niet al te veel te laten plakken. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Gebruik ook bij het uitrollen bloem om het niet aan het werkblad te laten plakken. Snijd hier driehoekjes van en leg deze op een bakplaat. Bak de hartige scones in ongeveer 20 minuten mooi bruin.

IMG_1258

lekker, geniet ervan.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!