De vraag naar Gember Jam heb ik al meerdere keren gehad, helaas kon hier tot nu toe niet positief op antwoorden. Afgelopen week ben ik toch eens gaan zoeken naar een goed recept. Gember Jam is dus  iets anders dan Appel of Peren Jam met en beetje gember.

Ik heb echt de nadruk gelegd op de gember, er zit een klein beetje appel in, dit heb ik gebruikt voor de pectine.

 

 

 

Even een weetje volgens Wikipedia: Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, de Zingiber Officinale, uit de Gemberfamilie. Het is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld.

Gember wordt toegepast in onder andere de volgende producten:

  • Stemgember
  • Gemberbier
  • Ginger ale:
  • Gemberjam
  • Gekonfijte gember
  • Ingelegde gember
  • Gembersiroop

Het was wel een beetje een werkje om de gember wortels te schillen en vervolgens te raspen. Ik je kan wel vertellen dat het erg lekker rook in de keuken. Zelf houd ik net zo van gember, wel als specerij trouwens, maar er zijn genoeg liefhebbers en speciaal voor hun nu in mijn assortiment.

Ook zin in Gember Jam? Laat het mij even weten, dan reserveer ik een potje voor je.

info@elmade.nl

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!