Ik liep inFullSizeRender-2 Frankrijk op een markt en ik kwam langs die geweldige kramen met verse producten,
ergens had ik een recept gelezen en ik heb diverse ingrediënten bij elkaar gezocht. Dit recept is erg eenvoudig en ik heb het op de, Franse, camping gemaakt en mijn Belgische buren hierop getrakteerd. Tenslotte hadden zij voor mijn man een schaaltje met mosselen. Daar houd ik zelf niet van, dus mijn man was hierover zeer verheugd. Probeer het eens, het is een heerlijk bijgerecht en kan zowel warm als koud worden gegeten.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 blikje ansjovis met kappertjes
  • 1 flinke eetlepel fijn gesneden platte peterselie
  • Rasp van een citroen

FullSizeRender-1

Snijd met een scherp mes de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Ik snijd de plakken 1x overdwars door. (anders krijg ik van die hele grote plakken) Maar dat hoeft natuurlijk niet. Besprenkel de plakken met wat olijfolie en grill ze aan beide kanten op een grill, of in een koekenpan mooi bruin.
Ondertussen de peterselie en de ansjovis met de kappertjes goed fijn snijden en meng dit met de rasp de schil van de, gewassen, citroen en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Ik gebruik de olijfolie waarin de ansjovis zat.
FullSizeRender-3
Meng vervolgens de gegrilde aubergine met ansjovis en peterselie dressing. Dit gerecht past goed bij een BBQ en kan bij meerdere salades op tafel.
mmmm dat smaakt goed.

2 reacties

gerda loor · 16 juni 2015 op

Dit ga ik ook maken in onze nwe caravan…heb het recept opgeslagen! xxx

    Elma · 21 juni 2015 op

    hallo Gerda, leuk dat je het gaat proberen in jullie caravan. Nog een tip. Als je het minder zout wil hebben kan je de ansjovis even afspoelen. Laat je weten hoe het je het vond? Groeten Elma

Reacties zijn gesloten.