FullSizeRender 61

 

Mijn oma maakte vroeger regelmatig gebraden appeltjes en ik associeer dit met wind en regen, kortom herfst. Beetje kaneel, een paar rozijnen, eventueel een beetje amandelspijs of bruine suiker. Klein klontje boter. Een heerlijk dessert, makkelijk te maken, goed voor te bereiden en het kan in de oven terwijl je aan tafel zit. Na het eten is het gereed en eventueel met een bolletje ijs heb je een mooi nagerecht. Als mooie bijkomstigheid gaat het huis heerlijk ruiken.

 

 

 

Ingrediënten

  • per persoon 1 appel, bijvoorbeeld Jonagold of Goudrenet
  • rozijnen
  • bruine suiker
  • roomboter

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis, zodat elke appel een gat heeft. Pak een ovenschaal waarin je de appeltjes rechtop zet. Vul in het gat van het klokhuis, de appel met de rozijnen en eventueel een klein stukje amandelspijs. Zorg als je spijs gebruikt dat deze onderin de appel zit. Verder klein beetje bruine suiker over de appel en leg als laatste bovenop een klontje boter. Doe de ovenschaal met de appels in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de appeltjes klaar.

Natuurlijk kan je heerlijk variëren, gebruik bijvoorbeeld cranberry’s of stukjes gedroogde abrikozen om de appeltjes te vullen. Een klein scheutje van een lekker likeurtje over de appel.

Eet smakelijk!


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!