FullSizeRender 61

Mijn oma maakte vroeger regelmatig gebraden appeltjes en ik associeer dit met wind en regen, kortom herfst. Beetje kaneel, een paar rozijnen, eventueel een beetje amandelspijs of bruine suiker. Klein klontje boter. Een heerlijk dessert, makkelijk te maken, goed voor te bereiden en het kan in de oven terwijl je aan tafel zit. Na het eten is het gereed en eventueel met een bolletje ijs heb je een mooi nagerecht. Als mooie bijkomstigheid gaat het huis heerlijk ruiken.

Ingrediënten

  • per persoon 1 appel, bijvoorbeeld Jonagold of Goudrenet
  • rozijnen
  • bruine suiker
  • roomboter

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis, zodat elke appel een gat heeft. Pak een ovenschaal waarin je de appeltjes rechtop zet. Vul in het gat van het klokhuis, de appel met de rozijnen en eventueel een klein stukje amandelspijs. Zorg als je spijs gebruikt dat deze onderin de appel zit. Verder klein beetje bruine suiker over de appel en leg als laatste bovenop een klontje boter. Doe de ovenschaal met de appels in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de appeltjes klaar.

Natuurlijk kan je heerlijk variëren, gebruik bijvoorbeeld cranberry’s of stukjes gedroogde abrikozen om de appeltjes te vullen. Een klein scheutje van een lekker likeurtje over de appel.

Eet smakelijk!