FullSizeRender 60

Voor haar zesde verjaardag van een meisje, een Frozen, taart gemaakt. Toevallig had ik deze film een keer gezien op een gure regenachtige zondagmiddag. Echt een lieve Disneyfilm, dus moet het een lieve taart worden. Zoals altijd gemaakt van goede ingrediënten.

Het kapsel voor deze Frozen taart heb ik in een hartvorm gebakken. Enige tijd geleden liep ik tegen zo’n vorm aan die in verschillende maten is te plaatsen, heel handig. Als vulling mochten er geen stukjes in zitten, maar ook zonder stukjes (gehakte nootjes of fruit) is een de vulling natuurlijk belangrijk en moet gewoon goed van smaak zijn. Ik heb de taart met vers gekookte banketbakkersroom, een dun laagje pruimen gelei en slagroom gevuld. Verder heb ik voor het haar roomboter crème met iets witte chocolade gemaakt. Als de taart eenmaal is gevuld kan ik beginnen met de afwerking. Eerst moet de taart natuurlijk worden bekleed. Ik heb een witte rand en met een blauwachtige ijs laag van marsepein en daar een wat hangende ijsschotjes. Natuurlijk heb ik de naam en leeftijd op de taart gezet. Een prinsessen figuur en de sneeuwpop Olaf. Op het haar van de prinses na is alles van marsepein gemaakt en is alles dus eetbaar. Dit zijn echt de leuke dingen om te doen. Een mooie taart maken en gelijk zorgen dat de taart lekker is, gemaakt van goede ingrediënten. Dat is nou mijn passie.

info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!