Een FC Barcelona verjaardagtaart, dat was nog eens een uitdaging.

Het is best een leuk thema, voetballen, en FC Barcelona. Allereerst ben ik het logo gaan opzoeken en deze eetbaar laten printen. Dat was het begin, Vervolgens het kapsel gemaakt voor de basis taart en voor de bal. Kapsel is, wat bakkers noemen de cake, biscuit in de taart. Eigenlijk is dat de basis, met kapsel kan je elke taart maken. De vulling is op speciaal verzoek met Oreo koekjes, deze heb ik helemaal gemalen en door de vulling gedaan, met wat grove kruimels erbij. De bekleding is 100% van marsepein. Dit is een iets lastiger materiaal om te verwerken, maar het is zoveel smaakvoller, gemaakt van amandelen en suiker, dus een eerlijke grondstof. Veel lekkerder. Verder is het dan een kwestie van afmaken, stapelen en bouwen.

Ik hoop dat de jarige Jop geniet van zijn FC Barcelona verjaardagtaart. Je wordt tenslotte maar 1x 9 jaar.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!