Cheese cake is ook het lekkerst als je deze 1 dag van te voren maakt. Laat hem gerust een nacht in koelkast “rijpen”. Hij wordt er alleen maar lekkerder van.

IMG_1516

Ingrediënten

  • 125 gr verkruimelde volkorenkoekjes of speculaas er zijn meerdere mogelijkheden
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 kilo roomkaas, zacht
  • 5 eieren
  • 2 eidooiers
  • 450 gr witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels slagroom
  • Ook nodig een springvorm van 24 cm Ø

Verwarm alvast de oven voor op 200ºC. Ik leg altijd een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm, dan kan ik de cheese cake straks makkelijker te lossen. De rand even invetten met wat boter. Meng de koekkruimels met 100 gr van de basterdsuiker en de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm, Met de bolle kant van de lepel kan je dit goed aandrukken. Meng in een grote kom de roomkaas samen met eieren en eidooiers, mix dit tot een glad geheel. Voeg de resterende 350 gr basterdsuiker, bloem en slagroom toe. Mix dit door tot een goed glad geheel en schenk dit mengsel in de springvorm.

Bak de cheesecake 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden,draai dan de oventemperatuur terug naar 100ºC en het nog gedurende 1 uur totdat de cheese cake stevig is. Laat het vervolgens goed afkoelen en de volgende dag is het gewoonweg het lekkerst.

Voor de topping zijn er diverse mogelijkheden. Maar denk aan vruchten gelei of chocoladepasta.

Geniet ervan!

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!