Afgelopen weekend, heb ik deze Cars-taart mogen maken voor Tycho. Vlakvoor de jaarwisseling lekker bezig geweest. Natuurlijk heb ik ook deze keer gebruik gemaakt van mooie, goede grondstoffen. Ik ben altijd blij als ik een thema taart mag gaan verzorgen. Heerlijk om een thema uit te werken en te bedenken hoe ik zo’n Cars-taart nadat hij is gevuld, verder afmaak.

Deze taart heb ik ook dubbel gevuld, met banketbakkersroom, fruitmoes, slagroom en botercrème met wat chocolade en stukjes vers fruit. Maar er zijn natuurlijk diverse smaken mogelijk, het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat.

Ik kreeg o.a. de vraag wat nu precies het verschil is tussen marsepein en fondant.  Het belangrijkste verschil zit in de ingrediënten. Fondant bestaat zo’n beetje alleen maar uit suiker en is daarmee echt een suikerpasta. Marsepein bestaat uit suiker en amandelen. Marsepein is wat grover van structuur, terwijl fondant juist veel fijner is. Fondant is dus makkelijker te verwerken, terwijl marsepein door de wat grovere structuur kwetsbaarder is, het kan bijvoorbeeld iets makkelijker scheuren. Ook is marsepein niet echt wit, dat is voor mij dan ook de enige reden om fondant te gebruiken, als op een taart iets echt wit moet zijn.

Categorieën: Lekkere praat