Afgelopen weekend, heb ik deze Cars-taart mogen maken voor Tycho. Vlakvoor de jaarwisseling lekker bezig geweest. Natuurlijk heb ik ook deze keer gebruik gemaakt van mooie, goede grondstoffen. Ik ben altijd blij als ik een thema taart mag gaan verzorgen. Heerlijk om een thema uit te werken en te bedenken hoe ik zo’n Cars-taart nadat hij is gevuld, verder afmaak.

Deze taart heb ik ook dubbel gevuld, met banketbakkersroom, fruitmoes, slagroom en botercrème met wat chocolade en stukjes vers fruit. Maar er zijn natuurlijk diverse smaken mogelijk, het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat.

Ik kreeg o.a. de vraag wat nu precies het verschil is tussen marsepein en fondant.  Het belangrijkste verschil zit in de ingrediënten. Fondant bestaat zo’n beetje alleen maar uit suiker en is daarmee echt een suikerpasta. Marsepein bestaat uit suiker en amandelen. Marsepein is wat grover van structuur, terwijl fondant juist veel fijner is. Fondant is dus makkelijker te verwerken, terwijl marsepein door de wat grovere structuur kwetsbaarder is, het kan bijvoorbeeld iets makkelijker scheuren. Ook is marsepein niet echt wit, dat is voor mij dan ook de enige reden om fondant te gebruiken, als op een taart iets echt wit moet zijn.

info@elmade.nl

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!