Ik heb weer een Bruidstaart mogen verzorgen, dit keer voor een 12,5 jarig bruidspaar. Het verzoek qua  smaak was eenvoudig maar goed, een dun laagje confiture, banketbakkersroom en slagroom. Deze taart heb ik drie laags gevuld, elke laag met genoemde vulling. Mede daardoor werd de taart mooi hoog. Het bovenste taartje wilde het bruidspaar mee naar huis nemen, dus de twee andere lagen moest voldoende zijn voor 29 personen. Verder moest de taart niet worden bekleed en versierd worden met de traditionele marsepeinen rozen e.d.

In de kas van de Groene Schuur in Groessen heb ik diverse kruiden en bloemen bij elkaar gesprokkeld en daar de taart mee versierd. Mooie eetbare viooltjes en de heel kleine paarse bloementjes van de rozemarijn. Verder heb ik o.a. postelein, munt en lavendel gebruikt en wat olijftakjes. Het groen heb ik “vastgeplakt” met banketbakkersroom, zodat het er niet zo makkelijk af zou vallen. De kruiden, bloemen heb ik per kant gesorteerd, zo bleef het een rustig geheel.

Ik vond het een uitdaging om deze bruidstaart te mogen verzorgen, nog nooit eerder heb ik een taart zo “kaal” gelaten. Met kaal bedoel ik natuurlijk dat de taart niet bekleed is op de traditionele manier, maar dat maakt deze taart juist zo bijzonder.

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!