Voor Desiree bruidstaart 1en Marcel mocht ik hun bruidstaart maken, onder het genot van een kopje koffie hebben we hier thuis al hun wensen besproken. Dat was al vrij snel duidelijk, wit van buiten en met een chocoladevulling. ook moesten er veel paarse vlinders op komen. O, ja vergeet het roze olifantje niet. Speciaal voor Marcel, daar was een speciale reden voor. Zo werd het een bruidstaart, wit met paars en een chocolade vulling.

Ik vond het een grote eer dat ik dit voor hun mocht maken, een aantal paarse rozen en verder heel veel vlinders in diverse tinten paars. Hiervoor speciaal een volle chocolade botercrème vulling, met witte en donkere chocolade gemaakt en extra kersen erin verwerkt. Door de witte buitenkant was hiervan niks te zien. Met witte icing rondom de duiven op het witte fondant geplaatst.

 

bruidstaart 2

 


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!