IMG_1237

Heerlijk zijn ze, zelfgemaakte brownies. Gebruik wel goede chocolade met minimaal 60% cacao, het liefst meer. Een snufje zout en vanille extract toevoegen voor net wat extra’s qua smaak. Natuurlijk moet er zo’n lekkere korst op, terwijl de brownies van binnen een beetje klef moet zijn. Door de goede cacaopoeder, gebruinde boter en de rietsuiker krijgen deze brownies een intense chocolade smaak. Je kan eventueel walnoten en/of chocolade stukjes toe voegen  maar dat kan je ook weglaten, met of zonder het is gewoonweg niet te weerstaan.

Ingrediënten

  • 170g boter
  • 200g basterdsuiker
  • 100g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tlp vanille-extract
  • 100g cacaopoeder
  • 50g gr bloem
  • ¼ tlp zout
  • 100g gehakte walnoten of chocolade (eventueel)

Verwarm de oven voor op 170ºC

Dit recept is voldoende voor een vorm van 22 x 22 x 5 cm, vet de vorm goed in. Ik had laatst een tip gelezen om tweestroken bakpapier te gebruiken leg deze in de vorm en laat aan beide kanten het papier over de zijkanten hangen. Maar als je een vorm gebruikt met een losse bodem is het lossen niet zo’n probleem.

Als als de ingrediënten zijn afgewogen kan je beginnen.Laat de boter in een steelpan zachtjes smelten tot het goudbruin is gekleurd. Zet opzij om af te koelen. Klop de eieren samen met de suiker dik en romig. Meng vervolgens de vanille samen met de iets gekoelde boter door het ei mengsel.

IMG_1235

Zeef de cacao, bloem en zout. Spatel dit door het beslag, niet te lang mengen en roeren, anders gaat de lucht er allemaal weer uit. Als je walnoten en/of chocolade mee wil bakken kan je ze als laatste toevoegen. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak de brownies in ongeveer 20-25 minuten. De brownies zijn klaar, als je met een prikkertje in het midden prikt en de prikker komt er niet geheel droog uit.  Snijd de brownies in stukjes als het is afgekoeld.

Geniet ervan!

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!