Iets leukers is er, bijna, niet. Een babyshower surprise taart mogen maken waarin je het geslacht van de baby mag verwerken. Afgelopen woensdag lag er een gesloten envelop in de brievenbus. Ik wist genoeg.

Vervolgens aan de slag, met de decoratie in roze en blauw. Twee slofjes, twee babytjes en een heleboel hartjes. Vervolgens de vulling, een dun laagje moes, goede laag botercrème en  vruchtjes, de volgende laag ook met een laagje moes en daar slagroom bovenop met vruchtjes. De toplaag erop gedaan, alles glad afgestreken en de taart zelf was klaar. (Natuurlijk is de vulling in kleur)

De taart bekleed met zo’n wit mogelijke marsepein en dan met de eerder gemaakte decoratie erop afwerken. Het is echt een mooi, lieve taart geworden.

Ik wens de toekomstige ouders, grootouders en de rest van de familie veel geluk en liefde met dit mooie nieuwe wondertje. Geniet van deze bijzondere tijd.


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!