IMG_1296

Speciaal gemaakt voor mijn dochter een Baby Shower Taart. Afgelopen zondag hadden de vriendinnen van mijn dochter een baby shower voor haar georganiseerd. We hebben een reuze gezellige middag gehad en ik had deze taart gemaakt. Hij is leuk geworden en de vraag is en blijft. Roze of blauw?  “Een maand of wat later, hebben we onze kleindochter Roos in ons leven mogen verwelkomen”. Natuurlijk is de taart goed gevuld met diverse lagen en smaken.

Hoe bouw je nu zo’n Baby Shower Taart, eigenijk is dat erg simpel, laagje voor laagje.

IMG_1285

Onderop zorg ik dat er een stevig stuk karton ligt zodat de taart hanteerbaar is. Als de lagen zijn gevuld kan er een een dun laagje botercreme, daarover komt de bekleding, `dit kan rolfondant zijn maar ook marsepein.

Het ziet er zo grappig uit, maar de Baby  Shower Taart krijgt op deze manier zijn vorm en dan is het nog een kwestie van afmaken en zo versieren dat het een mooi geheel wordt.

IMG_1287

info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!