Deze Amandelcake is afgeleid van de Amandel-Kerst-Tulband. Ik heb het oude recept gebruikt en deze cake heeft zo een mooie amandel smaak en is niet te groot. Dat heeft een groot voordeel, dat voorkomt n.l. dat je met restjes Amandelcake blijft zitten en dit weg gaat snoepen. Het is wel heel erg verleidelijk, maar ja, op is echt op.

De amandelcake wordt gemaakt met als basis amandelspijs en de luchtigheid wordt verkregen om de eieren apart worden gebruikt. Het eiwit wordt stijfgeklopt en later door het al eidooier / spijs mengel gemengd. Dat zorgt dat de amandelcake extra luchtig is.

De Amandelcake is natuurlijk verkrijgen bij ELMADE en in het winkeltje Melk & Puur.

info@elmade.nl

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!